28 Μαΐ 2021

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος ΣΤ2  του  Σχολείου μας συμμετείχαν στη Δράση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με το έργο:

« O Ιωάννης Καποδίστριας - Πρώτος Κυβερνήτης του Νέου Ελληνικού Κράτους»

 

Περιγραφή δραστηριότητας 

Το 2021, ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μας βρήκε λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, να εφαρμόζουμε την εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία. Οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος ΣΤ2, δημιούργησαν ένα ψηφιακό βιβλίο ,μέσα από το πρίσμα της ενεργητικής μάθησης, χρησιμοποιώντας την Τεχνολογία ως εκπαιδευτικό μέσο.

Σκοπός της παρούσας εκπαιδευτικής δράσης ήταν, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας, να γνωρίσουν την Ελληνική Επανάσταση, κάνοντας χρήση των ΤΠΕ, ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Συγκεκριμένα, να ασχοληθούν με μια σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής επανάστασης τον «Ιωάννη Καποδίστρια».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας χρησιμοποίησαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους το διαδικτυακό πρόγραμμα «BookCreator» και δημιούργησαν ένα ψηφιακό βιβλίο για τη ζωή και τα βιώματα του Πρώτου Κυβερνήτη. Χρησιμοποίησαν πληροφορίες που βρήκαν από το διαδίκτυο , πηγές ,βίντεο και φωτογραφίες.

 Το σχετικό υλικό έχει το link :

https://read.bookcreator.com/eCnIQol6hEP1MNW6CgpmA2PHRq82/b2wCMrpPRMW_HvmVD3by0A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.